A női szexualitásban egyszerre vannak jelen a…

2023 aug 04

Szinte minden párkapcsolati tanácsadáson és női programban előkerülnek a szexualitás zavarai, téveszméi, hibásan levont következtetései és ezekből eredő, lehangoló következményei.

Nőkről beszélek, mert női oldalról közelítek, de a férfiak szexualitása, szexuális hozzáállása is segítségért kiállt.

Nem könnyű valamiről szabadon beszélni, ha egyszerre vagyunk tele a múltból hozott korlátokkal és a jelen „túlzó” (túlzónak vélt) szabadosságával.
Főleg úgy, hogy ezen a területen is vakon tapogatózunk.

Mindenkinek megvannak az elképzelései arra vonatkozóan, hogy milyennek kell(ene) lennie egy jó szeretőnek, tele olyan téves képekkel, amelyeket a pornó égetett belénk.

Nem merjük másképp csinálni, nem is tudjuk, hogy lehet másképp csinálni, nem tudunk róla beszélgetni, szégyelljük kimondani, kipróbálni, és mire eljutunk az önismeretben oda, hogy már „muszáj” a szexualitással is foglalkozni, már annyi sebződést begyűjtöttünk (egyébként a férfiak is), hogy zavarodottan állunk a helyzet előtt.

Ezt még az is nehezíti, hogy nem vagyunk jó kapcsolatban a testünkkel (sem). Ezt is tanulnunk és tudatosítanunk kell, hogy enélkül nem megy.

A test-lélek-szellem egysége megbonthatatlan. Egységben kell foglalkoznunk vele, ami önismeret és tudatosság nélkül nem fog menni.

© 2023 Minden jog fenntartva!