Az elegancia maga a nőiesség, a párkapcsolat, az

2023 jún 12

Mi a nőiesség? Mi az elegancia?

Van-e közük egymáshoz? Hogyan kapcsolódnak a nő életéhez?

Ezeket a kérdéseket nem könnyű megválaszolni, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle válasz születhet.

Az elegancia lehet maga az élet. Ahogy az élethez viszonyulunk.

Lehet maga a párkapcsolat. Ahogy a társunkhoz viszonyulunk.

Lehet maga a nőiesség. Ahogy magunkhoz viszonyulunk.

Az elegancia = ízléses választékosság, amely megjelenésben, a ruházkodásban, a szóhasználatban, kifejezésmódban nyilvánul meg.

Biztosan te is észrevetted, hogy az egyének eleganciája nagyon más lehet egy másik ember eleganciájával összehasonlítva.  Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogy mi az elegancia. Van, ami nekem az, van, ami neked. Gondolj egy esküvőre, vagy egy fontos fogadásra. Az ilyen eseményeken a legtöbb ember elegáns akar lenni, és a hite szerint elegánsan öltözik fel. Volt már olyan gondolat a fejedben, egy-egy szettet meglátva, hogy: „Ez minden, csak nem elegáns”?!

Ebből is látható, hogy az eleganciának – ahogy egyébként a nőiességnek is – leginkább a gondolatokhoz van köze, a gondolatok meg a belső világunkból táplálkoznak.

Ezért figyeld meg, hogy mit gondolsz magadról, a társadról, a környezetedről, az emberről, a világról, az életről.

Ahogy az elegancia, úgy a nőiességünk is megmutatkozik a mozdulatainkban, a beszédstílusunkban, a viselkedésünkben, a tartásunkban. Továbbá abban is kifejeződik, ahogy bánunk magunkkal, valamint a többi emberrel. Ahogy egyre közelebb kerülünk a nőiességünkhöz, ahogy formálódik az eleganciánk, úgy fogunk egyre kifinomultabban nyúlni a ruhákhoz, majd ezek mentén épül fel a személyes stílusunk.

Azt is mondhatnánk, hogy egyik sincs a másik nélkül. 

Ha találsz olyan elemet, amit szívesen bedolgoznál a jelenlegi stílusodba, de nem tudod, hogyan tedd, írj nekem bátran, segítek! 

© 2023 Minden jog fenntartva!